Hoofdinhoud

Jongerenwerk dat écht aansluit: Bijbel Next

Ouders van tieners vragen zich vaak af hoe ze thema’s als relaties, wetenschap en de relevantie van de Bijbel moeten overbrengen aan hun kroost. Maar ook voor jongerenwerkers en jeugdleiders ligt er een belangrijke taak als het op dit soort uitdagende onderwerpen aankomt.

Met Bijbel Next willen wij vrijwilligers, jeugdwerkers, predikanten en voorgangers materiaal aanreiken om invulling te geven aan momenten rond de Bijbel met tieners. Dit zijn 5 redenen waarom Bijbel Next ook interessant is voor jouw kerk.

  1. Actueel

De Bijbel staat centraal in het materiaal van Bijbel Next, maar wordt verweven met onderwerpen die tieners nú bezighouden. In ons onderzoek rondom de nieuwste Jongerenbijbel kwamen veel interessante vragen van jongeren naar voren. Deze hebben we gebruikt om de programma’s van Bijbel Next vorm te geven. Denk aan vragen als: moet je kiezen tussen de Bijbel of de wetenschap? Mag je met iedereen een relatie aangaan? En: hoe vind ik rust?

  • De leefwereld van tieners serieus nemen

Niet alleen de vragen die tieners vandaag de dag hebben, maar ook de leefwereld van tieners wordt serieus genomen in het materiaal van Bijbel Next. We willen begeleiders met onze programma’s helpen om als reisgenoten naast tieners te gaan staan, waarbij zij op een natuurlijke manier de kans krijgen om te vertellen waarom de Bijbel belangrijk is voor hun leven.

  • Voor de hele tienertijd

Hoewel het materiaal van Bijbel Next vooral is toegespitst op tieners in de leeftijd 12 t/m 16, hebben we ook tips toegevoegd om de inhoud interessant te maken voor oudere tieners. Zo heb je aan één methode genoeg voor alle tieners in de groep.

  • Compleet, maar ook persoonlijk vorm te geven

Bijbelteksten, gespreksmateriaal, verwerkingsmateriaal, achtergrondinformatie bij de Bijbeltekst en inspiratie om het groepsproces te versterken: met Bijbel Next lijkt het alsof je zelf bijna niks meer hoeft te doen. Met de nadruk op bijna, want jij kent je tieners het beste, en kunt dus ook het beste kiezen welke onderdelen van het programma aansluiten bij jouw groep. Bijbel Next is geen methode die je één-op-één moet volgen, maar je krijgt wel alle bouwstenen om vervolgens een eigen invulling aan de bijeenkomst te geven.

  • Weinig voorbereidingstijd

Omdat het materiaal zo compleet is, hebben de begeleiders weinig werk aan het voorbereiden van een bijeenkomst. Reken op ongeveer een uurtje om alles door te lezen, te selecteren en je te verdiepen in de achtergronden waar je van nieuwsgierige tieners geheid vragen over krijgt. Zo houd je kostbare tijd over om op een andere manier voor de tieners klaar te staan.

Bijbel Next: gratis materiaal
Mobiel met programma van Bijbel Next

Deel dit bericht

Laat je verder inspireren

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.