Hoofdinhoud

Bijbelse gymnastiek met jouw kind

Op allerlei manieren wordt er deze zomer gesport. Wil jij het met je kinderen de voetballers, wielrenners en olympische atleten nadoen? Doe dan deze Bijbelse oefeningen, en lees of vertel er meteen het verhaal bij!

Mozes op de Sinaï 

Bijbelverhaal: Exodus 20 

Mozes kreeg van God de wetten waar het volk van Israël zich aan moest houden. Maar daarvoor moest hij wel eerst een berg beklimmen!  

Oefening: Heb je een trap in huis? Plaats dan bovenaan de trap tien papiertjes met daarop steeds één van de geboden uit Exodus 20. Laat het kind de papiertjes één voor één ophalen. Lukt dat zonder pauze?  

Heb je geen trap in huis? Doe de oefening dan met een opstapje of een stoel, of ga buiten op zoek naar een trap die hiervoor geschikt is.

David de herder

Bijbelverhaal: 1 Samuel 16:1-13 

Als herder moet David geduldig de schapen in de gaten houden, de schapen naar een andere plek loodsen en wilde beesten wegjagen. 

Oefening: Laat het kind eerst één minuut stilstaan (eventueel op één been, om het moeilijker te maken). Laat het vervolgens als een herder door de ruimte bewegen en daarbij zijn armen gebruiken om schapen te ‘drijven’. Eventueel kun je wat obstakels neerleggen waar hij of zij overheen moet klimmen. Zijn er meer kinderen bij? Dan kunnen er een paar voor schaap spelen en de aanwijzingen van de herder volgen.  

Ben je buiten? Zet dan op verschillende plekken een ‘wild dier’ neer en laat het kind er met een bal naar gooien. 

Jona in Nineve

Bijbelverhaal: Jona 3 

Jona moet naar de grote stad Nineve en in elk deel van de stad vertellen dat God wil dat de mensen anders gaan leven. 

Oefening: Laat het kind een reeks korte sprints doen. Ze kunnen bijvoorbeeld van de ene kant van de kamer naar de andere rennen en terug. Steeds als ze de muur raken, kunnen ze een positieve boodschap roepen zoals ‘Wees aardig!’ of ‘Vergeef elkaar!’  

Ben je buiten? Dan kun je de afstand die het kind moet afleggen met stoelen of andere voorwerpen markeren. 

De leerlingen in de boot 

Bijbelverhaal: Matteüs 14:22-33 

De leerlingen zitten zonder Jezus in de boot. Dat is hard roeien, tegen de wind in! Maar dan zien ze iets waar ze enorm van schrikken! 

Oefening: Laat het kind op de grond zitten, als in een boot. Doe bij het kind een blinddoek om. Laat het roeibewegingen maken. Hoe lang lukt dat zonder buiten adem te raken? Loop vervolgens een stukje naar het kind toe alsof je Jezus bent die over het water loopt. Durft het kind geblinddoekt naar je toe te komen? 

Natuurlijk kun je alle oefeningen ook zelf meedoen! Moe van alle inspanningen? Ga dan samen gezellig zitten om de Bijbelverhalen nog eens na te lezen in je favoriete kinderbijbel

Geef een Bijbel en ontvang zelf een Samenleesbijbel t.w.v. €58

🙌🏼  Wij geloven in de kracht van de Bijbel! Daarom gunnen we iedereen een eigen Bijbel, zowel in Nederland en Vlaanderen als wereldwijd.

Doe mee met onze missie om iedereen een Bijbel te kunnen geven. Geef vanaf €5 per maand (voor minimaal 1 jaar) en ontvang een gratis Samenleesbijbel!

Deel dit bericht

Laat je verder inspireren

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Hidden
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.